سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان|انواع سنگ گرانیت مشکی|چه سنگ‌هایی برای استفاده در نمای ساختمان مناسب نیست؟

سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان

سبک‌های مختلفی برای طراحی نمای ساختمان‌ها وجود دارد که یکی از بهترین این گزینه‌ها استفاده از سنگ نما است؛ چراکه مزیت‌های زیادی از جمله زیبایی چشمگیر، دوام، عمر طولانی و نگهداری آسان دارد. همان‌طور که می‌دانید، نمای ساختمان ازآن‌جهت که در معرض شرایط محیطی مخرب همچون باد، باران و … قرار می‌گیرد، اصولاً دچار فرسایش بیش‌تری می‌شود و درصورتی‌که از مصالح باکیفیت و بادوام جهت ساخت نما استفاده نشود، پس از مدت کوتاهی، نما دچار تخریب و فرسایش شده و جلوه خود را از دست می‌دهد. در ادامه همراه ما باشید تا بهترین سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان را معرفی کنیم.

سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان

سنگ‌ها در صنعت ساختمان‌سازی از جمله متریال‌های به نسبت پرهزینه به شمار می‌آیند و از این محصولات می‌توان در نمای ساختمان، دکوراسیون داخلی، کف و … استفاده کرد. لازم به ذکر است که هریک از انواع سنگ برای یک کاربرد خاصی مناسب است، به طور مثال گرانیت، سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان می‌باشد.

جهت انتخاب سنگ مناسب برای نمای ساختمان باید اطلاعات کاملی دررابطه‌با این محصولات داشته باشید. در ابتدا لازم است به کاربری ساختمان موردنظر و سبک معماری آن دقت کنید، به طور مثال درصورتی‌که سبک ساختمان شما مدرن یا معاصر است، یکی از بهترین انتخاب‌ها استفاده از سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان است که برای این منظور، سنگ گرانیت مشکی بهترین گزینه می‌باشد؛ در ادامه دلایل آن را شرح می‌دهیم.

سنگ گرانیت مشکی

اصلی‌ترین شاخصه گرانیت وجود دانه‌های متوسط تا درشت در بافت این سنگ است که این دانه‌ها طبق مقدار کانی‌های موجود در سنگ، رنگ‌های متفاوتی دارند؛ رنگ‌هایی همچون سفید، سیاه، خاکستری، قرمز و سبز و… دلیل رنگ مشکی این سنگ، وجود کانی‌های بیوتیت و هورنبلند در ساختار آن است و به هر میزان که مقدار این کانی‌ها بیش‌تر باشد، سنگ نیز مشکی تر خواهد شد؛ لازم به ذکر است که سنگ گرانیت مشکی به نسبت سایر سنگ‌های ساختمانی مشکی، رنگ یکدست‌تری دارد. باید بدانید که نوع و میزان کانی‌ها بر روی مقاومت و دوام سنگ تأثیری ندارند.

گرانیت از جمله بهترین، محبوب‌ترین و بادوام‌ترین انواع سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان است؛ چراکه این سنگ به‌قدری محکم و سخت است که در مقابل انواع شرایط سخت و سایش‌ها دوام می‌آورد و همچنین به‌اندازه‌ای مستحکم است که می‌تواند وزن بسیار زیادی را تحمل کند و به‌قدری خنثی است که در مقابل هوازدگی مقاوم است و به‌راحتی می‌توان آن را ساب زده و همچون روز اول، براق و درخشان کنیم. علاوه بر این، سنگ گرانیت جذب آب بسیار کمی دارد، شوره نمی‌زند و پوسته‌پوسته نمی‌شود که این دلایل آن را برای استفاده در نمای ساختمان مناسب کرده است. به‌صورت کلی، مقاومت و استحکام انواع سنگ گرانیت، زبانزد مهندسان و سازندگان بسیاری است، ولی به یاد داشته باشید که برای داشتن یک نمای سنگی زیبا و بادوام، لازم است که از سنگ‌های مرغوب و باکیفیت استفاده کنید. آرتا سنگ مفتخر است با داشتن سال‌ها تجربه در زمینه فروش انواع سنگ‌های ساختمانی باکیفیت، به شما در انتخاب سنگ مناسب کمک کند؛ پس برای گرفتن مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

انواع سنگ گرانیت مشکی

انواع سنگ گرانیت مشکی

کشور ایران دارای معادن سنگی متعدد و بسیار مرغوبی است که از جمله آن‌ها می‌توان به معادن سنگ گرانیت مشکی اشاره کرد؛ به‌طوری‌که ایران یکی از مرغوب‌ترین سنگ‌های گرانیت دنیا را تولید و فراوری کرده و در بازارهای داخلی و جهانی عرضه می‌نماید. بهترین و محبوب‌ترین سنگ گرانیت مشکی موجود در ایران عبارت‌اند از:

  • گرانیت مشکی نطنز
  • گرانیت مشکی چایان

گرانیت مشکی نطنز

از جمله بهترین و پرکاربردترین گرانیت‌های موجود، می‌توان به گرانیت مشکی نطنز اشاره کرد؛ چراکه به دلیل زمینه مشکی و گاهی نوک مدادی که با دانه‌های طوسی رنگ همراه شده است، زیبایی چشمگیری دارد. این سنگ دارای سطح یکدست، مقاومت سایشی و فشاری عالی، جذب آب پایین، تخلخل نزدیک به صفر و جلاپذیری بالا است که همین ویژگی‌ها آن را به یک سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان تبدیل کرده است. گرانیت مشکی نطنز در مقابل شرایط محیطی سخت مانند سرما، گرما، هوازدگی و نور آفتاب استحکام و مقاومت بسیار خوبی دارد.

گرانیت مشکی چایان

از جمله ویژگی‌های سنگ گرانیت مشکی چایان می‌توان به تراکم بسیار بالا، ساب‌پذیری فوق‌العاده، مقاومت سایشی بالا، مقاومت فشاری بالا، جذب آب بسیار ناچیز، رنگ مشکی یکدست و بسیار تیره، عدم نیاز به رنگ شدن و طرح خاص و منحصربه‌فرد آن اشاره کرد. این سنگ یکی از بهترین و مناسب‌ترین انتخاب‌ها برای نمای ساختمان و استفاده در فضای بیرونی است؛ چراکه مقاومت بالای این سنگ، آن را در مقابل فشار زیاد، سرما و گرما، باران، یخ‌بندان و … مقاوم کرده و باعث شده تا همواره در فضای خارجی ساختمان‌ها مورداستفاده قرار گیرد.

سنگ گرانیت مشکی چایان به علت محدودیت در استخراج و عرضه کوپ، تا حدی کمیاب است و علاوه‌برآن، به دلیل صادرات زیاد و تقاضای زیاد برای این محصول، به شکلی محدود و مشخص تولید، فراوری و عرضه می‌شود. شما می‌توانید برای تهیه سنگ گرانیت مشکی چایان با کارشناسان آرتا سنگ تماس حاصل کنید تا با بهترین قیمت، مرغوب‌ترین سنگ را خریداری کنید.

گرانیت مشکی تویسرکان

از جمله مشکی‌ترین و درخشان‌ترین سنگ‌های گرانیت موجود که همچون یک آینه است، می‌توان به گرانیت مشکی تویسرکان اشاره کرد که بسیار مقاوم و مناسب برای نمای ساختمان است. این سنگ یکی از مرغوب‌ترین سنگ‌های مشکی کشور است که سطحی صاف و یکدست با دانه‌های اشکی شکل دارد. گرانیت تویسرکان یک سنگ بی‌نظیر و تا حدودی کمیاب است و به‌صورت محدود استخراج می‌گردد؛ به همین دلیل میزان تقاضا برای صادرات و نیازهای داخلی این سنگ بسیار زیاد است.

از جمله اصلی‌ترین ویژگی‌های این سنگ می‌توان به خاصیت انعکاس آینه‌ای آن اشاره کرد که این امر موجب ایجاد جلوه‌ای زیبا و چشمگیر می‌شود. از دیگر شاخصه‌های سنگ گرانیت تویسرکان می‌توان به جذب آب پایین، مقاومت و ثبات رنگ بسیار بالا در هر نوع شرایط آب‌وهوایی، مقاومت در برابر ضربه و فشار و رنگ یکدست مشکی و تیره اشاره کرد.

چه سنگ‌هایی برای استفاده در نمای ساختمان مناسب نیست؟

چه سنگ‌هایی برای استفاده در نمای ساختمان مناسب نیست؟

باید توجه داشته باشید که از تمام سنگ‌های ساختمانی نمی‌توان برای نمای ساختمان استفاده کرد؛ از جمله این سنگ‌ها می‌توان به مرمریت اشاره کرد که به دلیل ویژگی‌هایی که دارد برای کار در نمای بیرونی ساختمان‌ها توصیه نمی‌شود. این سنگ از جمله چشمگیرترین سنگ‌های ساختمان است که طرف‌داران زیادی دارد، ولی در کنار همه مزیت‌های خوبی که دارد، شامل چندین عیب کلی نیز است که پیش از خرید لازم است به آن‌ها توجه داشته باشید.

معایب سنگ مرمریت برای نمای ساختمان

نوع اجزاء تشکیل‌دهنده سنگ مرمریت به‌گونه‌ای است که اصولاً به‌سرعت دچار هوازدگی در سطح و عمق آن می‌شود و از همین رو، استفاده از این سنگ برای فضاهای بیرونی توصیه نمی‌شود؛ زیرا پس از مدت‌زمان کوتاهی سطح مرمریت دچار هوازدگی می‌شود و در ادامه به دلیل نفوذ آب در رگه‌های آن، شاهد خوردگی و پوسته‌پوسته شدن سنگ خواهیم بود. اصولاً این تأثیرات و خرابی‌ها به‌صورت کاملاً غیریکنواخت بروز خواهند کرد که ظاهر سنگ به شکل ناهموار و تکه‌تکه می‌شود و حتی در برخی موارد مشاهده شده که سطح مرمریت پس از پوسته‌پوسته شدن، از قسمت اصلی سنگ جدا شده است.

سنگ مرمریت جذب آب بالایی دارد و از همین رو در مناطق سرد و مرطوب، هنگام بارش و یخ‌زدگی دچار افزایش حجم می‌شوند و به‌مرورزمان نمای ساختمان دچار ترک‌های عمیق می‌شود؛ همچنین مرمریت به دلیل رطوبت موجود در هوا شوره می‌زند. علاوه‌برآن، این سنگ برای مناطق گرمی که آفتاب‌های شدید دارد نیز توصیه نمی‌شود؛ چرا که پس از گذشت زمان رنگ سنگ می‌رود و ظاهر زیبای خود را از دست می‌دهد.

در ادامه برخی دیگر از معایب سنگ مرمریت برای نمای ساختمان گفته شده است:

  • جذب آب بالا
  • مقاومت کم در برابر سرما، رطوبت و آفتاب
  • رنگ‌پریدگی بعد از قرارگرفتن در مقابل نور خورشید
  • شوره زدگی و لک شدن به علت رنگ روشن و وجود حفره‌های سنگ
  • مقاومت و دوام کمتر در مقایسه با سایر سنگ‌های ساختمانی
  • سنگین بودن و افزایش وزن ساختمان
  • قیمت بالاتر در مقایسه با سایر سنگ‌های ساختمانی

نکته مهم در مورد اجرای سنگ در نمای خارجی ساختمان :

سنگ‌هایی که در نمای ساختمان استفاده می‌شوند حتماً باید جهت جلوگیری از سقوط و مقاوم سازی بیشتر اسکوپ شوند. اسکوپ کردن سنگ به این طریق انجام می‌شود که پشت سنگ توسط سیم مخصوص با استفاده از چسب سنگ به پشت سنگ چسبانده شده و پس از خشک شدن آن با استفاده از سیمان و دوغاب به دیوار ساختمان نصب شود. این عملیات سبب درگیر شدن بیشتر سنگ با ملات با کمک اسکوپ قرار گرفته در پشت سنگ می‌گردد.


عملیات اسکوپ کردن روشی است که برای ایمنی بیشتر سنگ‌های که در نما استفاده می‌شوند مورد استفاده قرار می‌گیرند. علی الخصوص سنگ‌های گرانیت که وزن بیشتری نسبت به سنگهای تراورتن دارند و به دلیل عدم خلل و فرج امکان شل شدن و کنده شدن این سنگ‌ها از ارتفاع بالا بیشتر می‌باشد.

جهت مطالعه بیشتر و مشاهده تصاویر در تلگرام و اینستاگرام با ما همراه باشید.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با مدیریت فروش گروه بازرگانی سنگ آرتا تماس بگیرید:

برای دریافت قیمت و مشاوره رایگان: